Monday, February 28, 2011

Amal Jariah

Wahh..hari nih tercapai niat aku untuk belanja kawan2 ofis makan. Utk luch tgh hari td, aku ada belanja semua ofismate aku dlm 15 org. Nasi Briyani Gam. Xtahu lah betul ke x nasi tuh. Hahahaha.. Seronok gak bukan selalu buat mcm nih..

Last month, aku ada buat majlis gak kat taska anak aku, sempena ucapan terima kasih kat cikgu2 yg telah selama ini mengajar dan mendidik Haziq tu..hehe.. yelah, kitorg pun dh terpaksa pindah..kali nih, cari nursery lain plak lah..susah gak nak dpt nursery yg lebih kurg mcm tu...cikgu dia rajin2 semua jaga baby..hmmm

Aku pernah dengar dari kawan aku..pagar untuk kejayaan dalam dunia perniagaan ialah Amal jariah..aku 100% setuju dgn kata-kata tu..yelah, org dengki kat kita ada di sekeliling..skali skala kita bt amal jariah, sejuk gak hati diorg..

Even, dalam game Cash Flow 101 dan 202, kita akan murah rezeki sekiranya kita ada membuat donation..

Bila dah makin senang, sekarang aku nampak, kenapa banyak badan individu yang sanggup buat amal jariah tanpa sebarang balasan. Diorg duit bersepah dah tak fikir untuk jadi kedekut. Even tiada potongan cukai.Duit juta-juta habis tu biasa je.. Kadang2, niat yg suci selalu disalah tafsir. Bila dah financial free, duit habis pun xkisah,..bulan depan duit masuk lagi..kaki tetap goyang..seronokkk...tambah2 kalau dapat membantu dari segi pembangunan agama, bangsa dan negara..ceewaaahhh..haha

No comments:

Post a Comment