Sunday, February 20, 2011

Limpahan Rezeki

Dua tiga menjak ni aku tak tahu kenapa aku dapat merasakan limpahan rezeki yang mencurah-curah. Mungkin sebab aku xpernah merasai pendapatan yang sebegini. Mungkin bagi orang lain ianya adalah sangat sedikit. Tak tahu lah.Mungkin juga ujian bagi aku.

Baru-baru ini aku telah mendapat backdated gaji untuk 7 bulan. lepas tu aku telah mendapat hasil dari pelaburan kompeni yang berjumlah yang agak besar..lebih besar dari gaji aku sekarang lah kiranya(Total yg nih dlm 3 kali gaji lah). Sekali dengan modal plak tu. Lepas tu claim pengajaran tutorial semester lepas juga telah release(yg nih bernilai sekali gaji). Lepas tu pada masa yang sama aku jugak dapat bayaran sewa satu unit nih yang telah tertunggak selama 6 bulan dari penyewa aku (separuh gaji). Jugak aku telah mendapat tuntutan claim conference ke Bandung 2 bulan lepas(yg nih dlm rm500 je). Lagi yang akan masuk gaji pada minggu nih jugak. Lagi minggu nih jugak aku mungkin akan dapat release payment dari unit jualan aku di Kota Damansara tu, xbanyak mana ada dlm sekali gaji aku je.Ada lagi yang pending, hutng adik aku is incoming, pun dalam sekali gaji aku. Pastu ada 1 lagi pending yang incoming shortly investment aku dlm satu kompeni kawan aku nih. Dua kali gaji nilainya. hmm, bg aku agak bnyk lah..pastu hasil sewaan unit di Kota Damansara tu, dah dapat peyment dari penyewa semalam. Fuhh..best betul rsnya bila duit masuk dari bnyk portfolio..

Lagi berita dari kampung, mak aku telah mendapat durian runtuh hasil dari ambilan tanah dari pihak korporat. Tanah dari peninggalan arwah Tok Ayah Kob dulu. Masih ada hasil sampai sekarang. Adik beradik mak aku semua dapat, sepupu sepapat dapat lagi bnyk, depend pada jumlah adik beradik diorg. Lagi sikit adik-beradik, lagi bnyk dapat duit. Fuhh, Tok Ayah Kob, aku sgt mengkagumi beliau. You are my IDOL.

No comments:

Post a Comment