Thursday, September 29, 2011

Harga rumah dan Emas


Kat sini aku nak buat kenyataan yang tidak berasas..haha



Harga rumah sekarang tengah melambung kaw2! sape-sape nak beli rumah jangan banding dengan harga market sekarang..sila banding dengan harga market dua tiga tahun lepas..klu harga tu masih low dari harga dua tiga tahun lepas mudah-mudahan selamat..x rugi..

Harga emas sekarang tengah jatuh kaw2! harga turun sama paras dengan harga bulan Julai 2011. Sape yg beli sekarang boleh save masa dlm dua bulan.. ejen emas utk beberapa company tgh sorok emas..yelah xkan nak jual sekarang ye x..rugi oo.. tp ejen public gold masih lg boleh lock emas utk customer dia..aku xterkecuali nak membeli jugak lah sikit..utk main2...

Untuk rekod, harga hari ini, satu dinar bersamaan RM746.. dua tahun lepas aku beli satu dinar bersamaan rm530. Cepat betul naik ya.



Monday, September 26, 2011

Rumah Terbuka

Bulan ni aku sibuk menghadiri rumah terbuka. Boleh dikatakan pada setiap hujung minggu ada saja jemputan dari kawan-kawan. Anyway, terima kasih kawan-kawan sebab menganjurkan event berkenaan. Seronok gak bila boleh dapat berkumpul dgn kawan-kawan lama. Kongsi-kongsi cerita. Yelah sbb lama xjumpa kan.

Xbanyak update. Sekarang orang cakap harga emas jatuh gila-gila. Tp aku xtahu samada perlu beli ke tidak sbb sbnrnya aku xberapa minat melabur dalam emas ni. Agak susah xtahu kat mana untuk dirujuk sbb xpandai baca benda-benda ni. hmm..

Thursday, September 08, 2011

Salam Aidilfitri

Salam aidilfitri aku tujukan kepada semua umat islam. Maaf zahir dan batin sekiranya ada salah dan silap.

Aku dah kembali ke tanah air seminggu sebelum aidilfitri. Dah habis cuti dan rehat2. Sekarang masa untuk sambung bekerja.

Aku nk mencoret sikit kat sini. Sepanjang cuti raya lepas, aku jumpa bnyk kawan lama. Hebat-hebat belaka. Kereta besar dan baru. Wah.. bagusnya. Kadang2 ada terdetik dalam hati. Kenapa aku xbuat macam mereka.

Tapi bila difikirkan, installment untuk kereta besar tu sahaja dah mencecah ribuan ringgit setiap bulan. Much better klu aku bayar installment rumah. Then kutip duit sewa yang pastinya melebihi installment tersebut.

So, Mat Utie pleaseeee...jgn tergoda dgn keindahan kereta2 tersebut..biarkan kereta tersebut dengan labunya..aku dengan labu aku..kita tgk siapa yang kenaaa..hehe

Dah jadi trend org kita. Pada setiap sambutan raya ialah masa untuk menunjukkan kehebatan masing-masing. Kereta adalah item utama untuk mengukur kejayaan orang itu. waaah.. aku tggu tahun depan mesti boleh tgk lagi bnyk yg buat mcm tu..

Mungkin ini org kata ayat org yg jeles. Klu aku sendiri ada kereta besar pun akan buat mcm tu. Mungkin betul pandapat ini. Atau memang diorg ni tiada niat untuk menunjuk-nunjuk. Mungkin lah. Hnya kita dpat tahu bila kita berkomunikasi dengan orang tersebut.

hmmm...