Wednesday, April 27, 2011

Kisah Menang Lelong dan Reseller P1Wimax yang Penipu!

Alhamdulillah lelong yg 25/4 hari tuh aku dpt unit yg di inginkan tu dgn harga Reserve Price (RP). Unit nih kiranya unit ke 7 lah dlm hidup aku..wlpn yg nih sepenuhnya aku gunakan nama abg ipar aku, namun segala perbelanjaan untuk unit ini adalah dibawah tanggungan aku.

Yg nih lelongan kali ke10 berdasarkan apa yg diberitahu oleh pelelong. Market ada lah dlm rm65k. RP tu aku menang RM27.5k. Unit nih sangat lah kotor, debu tebal, barang bersepah dlm rumah. Refer gambar dibawah. Xsempat nak cuci lg aku agak sibut dgn urusan kerja. Abg ipar aku pun ada kat Ipoh. Tp yg cantiknya ialah unit ini telah dilengkapi penuh dgn tiles dari ruang tamu hinggalah ke bahagian yard. Aku percaya lepas aku cuci unit nih, berkilat lah nanti..xsabar aku nak cuci rumah nih..

Tadi baru lepas uruskan meter air, InsyaAllah Jumaat nih siap lah meter air tu. Untuk elektrik plak, klu nak apply meter baru kena sediakan rm500++, klu nak hidupkan meter lama, just bayar tunggakan RM300++ tp atas nama owner lama lah..yg mana pilihan kalbu..alamak..xtahu yg mana nk pilih..

Aku nk crita sikit kes P1wimax aku nih. Aku ialah pelanggan tetap yang xpernah miss bayar bill wimax nih sejak 2009. Baru2 nih aku didekati reseller wimax nih. Dia promote kat aku utk upgrade. Aku ckp xnak tp dia explain jugak. Dia ckp skrg tgh promosi, just bayar rm100, pastu 3 bulan xpayah bayar(yg sepatutnya aku kena bayar rm99/month), pastu bila sampai bulan ke 4, downgrade lah ke pakej lama iaitu RM49/month...dlm hati aku not bad...aku subscribe lah..bermula kisah sedih...

Bulan kedua aku guna pakej tu, tiba2 bill sampai, aku kena bayar rm172. Apehal pulakkk..aku xpuas hati aku pegi direct ke kaunter Wimax dekat PJ. Bila aku tnya, rupa2nya pekej yg aku dpt tu xde langsung dlm sistem dia. Langsung xsama dgn apa yg dia cakap. Nak xnak aku kena bayar jugak. Geram betul aku..aku call reseller tu xdpt, msg xbalas..celaka betullll

Skrg nih org kat customer service tu mintak aku buat komplen. Tu je, aku balik, aku terus buat komplen. Aku nk tgk ape yg diorg boleh buat. Klu x aku nak terminate je, pastu aku akan band Wimax dlm hidup aku, dlm hidup anak2 aku..aku xkan guna lg..lantak lah..puas hati aku..



4 comments:

  1. oh..ni la rumah tu..ok gak bertiles sume... bestnye...slamat mencuci... =)
    emo sungguh ko ye...sabaar...hehehe

    ReplyDelete
  2. hehe..aku emo dlm nih je..tempat aku luah perasaan..hehehe..aku mitak maaf bnyk2 ade org tersinggung..

    ReplyDelete
  3. le..ade ke org nak tersinggung dgn ke'emo'an ko?..aku sokong je..sila emo lg...hoho

    ReplyDelete
  4. eh silap..ayat aku klu ade org tersinggung..hehe..klu ikutkan aku nak menyupah seranah...tp ko patut ke x eh??aku xde experience tulis blog..mcm bodoh je semua ayat aku..

    ReplyDelete