Sunday, April 24, 2011

Nik Muhammad Naseem

Anak aku yg kedua telah selamat dilahirkan pada 21/04/2011, 0117am, di Hospital Serdang, seberat 3.13kg. Aku namakan anak ni Nik Muhammad Naseem, xtahu kenapa aku minat sgt nama ni..bg aku Naseem tu ada makna yg agak bagus 'Angin yang sepoi2'. Lg satu nama tu agak commercial lah klu nak buat bisnes ke apa nt. Nick name boleh jd 'Nas', mcm Nas Ahmad tu..cehhh..

Mcm nama aku, klu kat Chester Properties tu, ramai senior suruh aku letak nama commercial..nama aku nih x commercial sgt ke..haha..adoi le..

Utk anak ke dua nih, aku dgn wife berpantang ka KL lah..kat umah sendiri..soronok bini aku tu berpantang kat sini..kali ni better than anak yg sulung tu(Nik Muhammad Haziq)lah..

Better sebab kat umah sendiri, kita bebas nak buat apa2..penuh dgn privacy..nk pergi mandi ke apa ke..xde org kat sekeliling..xnak pki baju ke apa, lantak lah sbb umah sendiri..

Lg satu. klu kat kampung, pantang larang tu bnyk sgt, nak kena melayan arahan org tua tuh penat lah..bg aku benda yg remeh tu xpyh la nak susahkan diri..klu xde sebab dari segi saintifik dan agama, buat apa perlu kita layan..klu kat sini, anak aku tu xmandi satu hari pun, xde sape kisah..

Klu kat umah sendiri, bnyk kesenangan jugak lah, umah kat sini agak moden dgn susunan bilik yg sistematik..air pun laju xde mslh..brg2 keperluan pun senang dapat..klu kat kampung, adoi susahnya..bilik mandi dgn tempat rehat pun jauh..air pulak kdg2 laju, kdg2 xde lgsg..panas pulak tu klu tgh hari..berpeluh2 la..

Kelemahan kat sini ialah susah dapat tukang urut je lah..tuh nak kena balik kampung gak dlm seminggu..tgk lah dlm mggu depan..

Tgh hari nt ialah masa untuk aku mencuba nasib..one more property to go..tgk lah dapat ke x..klu ada rezeki xkemana la tuu..

No comments:

Post a Comment