Monday, March 01, 2010

pendapatan pasif

huhuhu...dua tiga menjak nih aku terfikir apa agaknya jadi ya klu aku dibuang kerja..mati la aku nak hidup cane klu xde income setiap bulan..dan aku start fikir, berapa pasif income aku yg boleh generate duit utk aku setakat nih..hmmm, alahai ciputnya nk feed anak aku sorg tu pun xlepas, klu aku hidup sorg2 ingt bleh lepas kot dgn minimum bajet setiap bulan...yelah bersandarkan 2 portfolio yg kecik tu (hartanah dgn ASB)masih jauh aku utk mengejar impian yg entah bila boleh dicapai.. huhuhu
dgn permulaan modal yg kecik, mcm mana la aku nak capai financial independent nih..

aihh, serabut betul kepala hotak ini memikirkan hal nih..apa2 pun aku masih jauh..masih bnyk aku kena belajar, masih banyak ilmu perlu aku timba, masih belum utk aku bermewah2, masih banyak ruang aset perlu aku penuhi, masih belum tiba saat memiliki liabiliti,...tidak semudah A,B,C seperti yg dibincangkan...sehari bagaikan setahun, setahun bagaikan banyak tahun..haha...

apa2 pun, aset aku kena kuat, kuat utk menyara aku sekeluarga, sampai bila2..ahhh... pening2!!

No comments:

Post a Comment