Sunday, December 12, 2010

FCPO - Trading Crude Palm Oil Futures

Hujung minggu cani aku xde buat ape kat rumah..access internet je lah..baca-baca buku sikit, tgk TV, layan anak main, buat review paper sikit(time semangat je lah)..huh, bosan gak..sesekali teringat gak, aku kena komited dgn kerja, aim untuk buat paper sebanyak mungkin, aku sedar, key point ialah menulis lah..xde cara lain, klu setakat pikir tapi xtulis, memang xde apa aku dapat..tuh yg aku aim, kena jugak menulis dalam sehari at least dua tiga ayat..

Dalam dok asyik-asyik access internet nih aku ternampak lah bnyk kawan-kawan yang posting mengenai trading FCPO nih..nampak macam best je, cerita untung saje..yg rugi mcm xdengar sangat..heheh..tiba2 teringat lak aku pasal buku FCPO nih..ari tuh aku ternampak dekat kedai buku kat Giant Kota Damansara, hasil tulisan Yeoh Chiang Peng..setahun lepas, aku nak beli tp duit ciput lak, skrg nih ade buat ape aku tekad pergi beli lah td wlpun duit ciput gak skrg nih..azam untuk baca sampai habis..harga rm28.90..agak mahal bagi aku, mungkin ada kat tempat lain yg lagi murah tp setakat nih aku xjumpa kat kedai buku lain...

Dan jugak aku ada download beberapa E-book dari Donald Trump dan Robert Kiyosaki,(Why we want you to be rich)..sekarang tengah baca lagi, belum habis..baca yg e-book je, nak beli belum mampu..InsyaAllah aku beli jugak suatu hari nanti..






Besok dah kena kerja balik..ah bosannyaa..hmmm, elok aku update mengenai rumah aku yg kat Kota Damansara nih..ada berita baik nampaknya..tadi aku ternampak satu list lelong dengna harga RM85k, tu pun dah dikira bawah Market Value..wahhh..mahalnya unit kat sini sekarang..dua tahun lepas aku beli dgn harga RM63k je..satu indicator yang bagus..buat masa nih aku nak keep je umah nih..sayang oo nak jual..lokasi dah dikira baik gak lah kat sini...dijangka jugak nanti kawasan nih akan meletup lg..heheh..aku nak simpan je as my passive income..InsyaAllah aku abis bayar dalam 4 5 tahun lagi..tu target je..haha

No comments:

Post a Comment