Monday, December 06, 2010

Memancing??

hmmm..hobi lama aku kembali smula..hahaha..kecik-kecik dulu aku suka memancing...maksud aku pancing ikan lah..memang masa kecik-kecik dulu aku suka memancing..boleh kata tiap petang lah aku pergi tepi sungai tu..lepak sorang-sorang pun ape de hal..layan jehh..

Baru-baru nih, aku balik kampung, pegi mancing dekat tepi pantai, dapat gak gelama..banyak gak..tapi banyak aku tak ambik gambar..biasa lah klu dah ralik sangat, memang lupa nak amik gambar..ada sikit je gambar bleh upload..best oo memancing nihh..skrg aku tgh belajar guna baitcaster..benda nih kalau tak reti setting, abih jadi mihun la tiap kali baling...
aku pun still tak pandai-pandai lagi..tapi diorang nih cakap, once dah pandai, memang xlayan spinning dah la lepas nih..yeke tuh? ke nak cover sbb duit dah kuar bnyk buat beli baitcasting tuh..hahahaha...

yang last aku balik kg ari tuh, turun mancing gak..besar besaran lah gak kiranya..ajak AG si kaki pancing tuh gak turun..tapi hampeh, tak dapat sekor pun..musim tengkujuh la skrg kat kampung aku..ombak besar sgt, air pun kotor..kat kuala Kemayang pun fail gak..jemn..aku balik tidur time subuh..takde sekor pun..hmm, pasnih layan trip kat Muar lak klu jadi..heheh..cun2...

No comments:

Post a Comment