Friday, August 07, 2015

Tengok bagaimana tips ini sesuai untuk senaraikan list hartanah melalui online

Untuk pembeli rumah lelong, mencari rumah lelong yang tepat adalah sangat penting kerana ia melibatkan kos, masa dan tenaga. Sebenarnya pada setiap bulan, ada saja unit untuk dilelong, banyak pilihan. Kalau refer pada senarai website hartanah, memang agak banyak unit yang akan dilelong pada setiap bulan. Namun kadang-kadang kita boleh jadi rambang mata disebabkan ini. Jadi elok rasanya kalau nak dikongsi sedikit macamana nak senaraikan hartanah yang elok.

1. Lebih beri perhatian pada harga yang 'pelik'. - harga pelik ni maknanya ianya bukan nombor genap. Biasanya disebabkan ianya telah dilelong berkali-kali dan sudah pasti ianya berada jauh dibawah harga pasaran.contoh:

2. Fokus pada gambar unit berkenaan - Biasanya senarai lelong ini akan disertakan bersama gambar. Perhatikan gambar berkenaan, lihat pada persekitaran samaada persekitaran unit berkenaan adalah 'hidup' ataupun tidak. Hidup ni maknanya ada jiran, lihat bangunan berkenaan, parking penuh ke tak, unit lain tu dihuni ke tak? lihat pada langsir, lihat pada ampaian kain baju. Kalau 'hidup', boleh lah untuk konsider unit berkenaan.contoh:

3. aku tak ada idea dah.. :P

Apepun, site visit ialah satu kemestian! jangan beli kalau tak buat site visit! dan make sure ROI lebih dari 10%.

3 comments:

  1. Thaks gu..tips terbaek.

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete