Sunday, July 18, 2010

ahhh..kira harta????

aihh..dah makin lama xupdate blog nih..baru2 nih aku baca lagi buku tuan Aziz Ibrahim tu..lebuhraya baru kebebasan kewangan, jutawan daripada beban hutang..buku nih 5-6 kali baca pun best bagi aku..ada je point yg boleh dipelajari..paling nampak klu kita mempraktikkan apa yang diajar..klu xpraktik memang susah sikit nak faham lah...


So kali nih, aku petik satu bahagian pengiraan harta..beliau telah menyediakan jadual untuk pengiraan harta seperti yang berikut...


bagaimanapun ini hanya merupakan satu contoh semata-mata...for sure aku dah ubah data2..

hasil dari pengiraan berikut dapatlah kita mengetahui sejauh mana telah kita dapat hasilkan selama tempoh kita bekerja...at least kita dapat gambaran mengenai kesihatan kewangan kita...

1 comment:

  1. Anonymous3:40 AM

    kena baca jgk ni...

    ReplyDelete