Wednesday, August 13, 2014

Belajar cara beli saham stok market di Malaysia Part II. Snapshot saham yang aku dah beli

Ini contoh saham yang aku dah beli sepanjang aku terlibat dalam dunia saham ni (2 minggu). Tak banyak pun beli, baru nak berjinak-jinak. Kalau lihat kat situ, secara keseluruhan, untung 25 ringgit je pada sesi pagi hari ni 13 Ogos 2014. Kaler hijau tu profit, kaler merah tu rugi. 
Ntah kenapa la banyak kaunter, harga saham turun sejurus selepas aku beli.. hehe.. saja nak test aku kot... Target untuk simpan dalam beberapa bulan sambil study-study untuk faham lebih bila masa nak exit. Nak kena kenal trend sideway ataupun bukan sideway.. haha.. ntah betul ke term aku pakai ni..


Disebabkan benda ini fluctuate (maknanya ada naik turun), sesi belah petang aku semak dah ada untung RM250. Doakan saham yang aku beli ini terus mendaki. InshaAllah.

9 comments:

  1. demo punya tool rhb ni sempoi la..kawe pakai maybank punya xde page lagu nih..kemah kening luster 20biji..pakat ramai dah tuai tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh yo ko.. kawe tak tahu interface maybank lagu mano.. meme tak pernah tengok.. kawe rembat luster sebab murah dan analisis dia sangat jelas oleh pakar dalam private group.. huhu

      Delete
  2. tahniah. alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. moga bertambah rezeki kita semua.. amin

      Delete
  3. Borang dah ada, tapi belum daftar lagi. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh usahakan tuan.. bila dah free.. inshAllah..

      Delete
  4. berapa modal paling rendah nk beli saham?

    ReplyDelete
  5. kalau harga 20 sen, minimum pembelian ialah 100 unit.. so, RM20..

    ReplyDelete
  6. Anonymous10:00 PM

    Boleh tunjuk ajar saya..my email ayulissa85@yahoo.com

    ReplyDelete