Sunday, January 06, 2013

Cara guna Internet pakej Celcom SKMM

posting ini di buat sebab aku lupa sokmo cara nak urus celcom SKMM aku ni.

Cara nak top up - aku suka guna cimbclicks ataupun maybank2u sebab mudah tak perlu pergi kedai. Top up RM30untuk activate simkad selama sebulan

Cara nak semak baki - cucuk broadband kat PC, open software Celcom tu, jangan connect internet, taip bal dan hantar ke 2888

Cara nak reload kuota internet - taip 1month dan hantar ke 28882, tunggu sms dari Celcom dan  bila dah terima SMS tu, taip broadband yes dan hantar ke 28882, rm 25 akan di caj untuk 1gig kuota selama 1 bulan. Then baru connect internet, kalau connect awal-awal sebelum subscribe internet, bil akan di caj pada baki kredit kita dan kadar caj adalah amat tinggi!!

Cara nak semak broadband status - taip broadband status dan hantar ke 28882




No comments:

Post a Comment