Saturday, April 17, 2010

Desa View Towers

Hari nih 17 April 2010, sabtu..aku plan nak pegi tgk umah kawan aku yg baru dibeli dekat Kondo Desa View Tower, Wangsa Maju...Pkl 11am gitu aku gerak kesana, pastu singgah UM jap hantar bini aku ada kelas sampi pukul 5 ptg..so, aku dgn anak aku yg sorg tu lah..membujang ke rumah Juan..haha

Sampai kat umah kawan aku tuh dlm pukul 12..tgk dia tgh dok pasang tombol pintu..fuh, cantik betul umah dia..

Dgn lantai marble, keabinet dapur, toilet dua, 3 bilik tidur..square feet pun 900++..dgn harga 100k dia beli subsale, payment bulanan bawah rm500/month sangat la berbaloi klu dibandingkan duduk umah sewa lama beliau..

Desa View Tower nih dulunya maintenance sgt teruk, ramai yg xnak duduk situ..lama2 harga pun mcm xleh naik sgt..tp skrg, bila management dah tukar, bnyk perubahan telah dibuat..tgk lah nanti, ada potensi lagi nak naik tu..

Kondo nih, swimming pool pun ada, ramai je yg turun mandi manda..ok lah tuh, bosan2 bleh turun swimming...

Klu nak sewakan rumah tu, plg kurang pun rm700-800/month..ok lah tuh postive cash flow apa..tp kawan aku nih nk duduk sdiri, pun okey! berbaloi2!

Lain kali nak pindah xde la rasa berat hati sgt, boleh dapat duit lagi..beli umah kat tempat lain plak..

Unit kawan aku nih ground floor, ok lah xyah libatkan lif..klu lif rosak ke apa xde nak kena menapak naik..lagipun senang nak pindah2 barang...ada laman lagi depan belakang rumah, bleh buat BBQ apee..hehe

Dalam pukul 4 petang mcm tu kawan aku nih dah siap cat rumah dia..aku tolong sikit2 pasangkan Goose neck dekat toilet..anak aku buat hal xnak duduk sorg2..asyik nak dukung je..xsyok nak buat keje la..

Kitorg cargas balik lah dlm pukul 4 gitu aku kena amik bini aku plak dlm pukul 5 kat UM..


No comments:

Post a Comment